top of page

Op deze pagina vindt u artikelen die over mij gepubliceerd zijn.

Media

Press

On this page you will find a collection of articles written about me in the media. Unfortunately, these articles are only available in Dutch.

kopie cover EVA.jpg

Rietje Bakker maakt schilderijen mét betekenis

csm_Rietje_Bakker_header_7ab902b429.jpg

In haar huiskamer siert een grote foto van haarzelf een muur: cadeautje voor haar 67e verjaardag. Kunstenaar Rietje Bakker voelt dat met het klimmen van de jaren haar tijd schaars begint te worden. “Ik denk steeds vaker: het is nu of nooit.” Het ruikt naar verf in de tuin van het vrijstaande huis waar Rietje Bakker woont. Niet háár verf, maar die van de huisschilders die de buitenboel weer even een grondige lik geven. Binnen wijst ze naar de foto op canvas; het cadeau was van haar man, Andries Knevel. “Hij maakte tijdens de zomervakantie talloze foto’s en heeft deze  van mij op canvas laten afdrukken". 

Eemnieuws

Expositie Rietje Bakker in Het PAND Bunschoten

RietjeBakker1-1024x577.jpg

Bunschoten – Binnenkort is er een bijzondere expositie te zien in kunst en cultuurcentrum Het PAND in Spakenburg. Van 3 mei t/m 14 juni exposeert kunstenares Rietje Bakker haar werken onder de titel INSPIRED.

Rietje is van oorsprong bezigheidstherapeute en maakte tijdens haar opleiding kennis met allerlei technieken. Hier werd de basis gelegd om inventief met verschillende materialen om te gaan. Aanvankelijk hadden textiele werkvormen haar voorkeur, maar na verloop van tijd voelde ze zich toch meer tot schilderen aangetrokken.

Sauter - Merijn Corsten

Nieuwe expositie bij Sauter in Bussum: Rietje Bakker

Bakker-I.jpg

Gedurende de maanden mei en juni (2017) exposeert Rietje Bakker in het proeflokaal van Sauter Wijnen in Bussum. U bent -gedurende de openingstijden van de winkel- van harte welkom om de werken te komen bekijken. Op 24 juni staat de finissage gepland. U bent van harte welkom tussen 12.00u en 1700u; Rietje Bakker is persoonlijk aanwezig en voor een glas wijn wordt uiteraard gezorgd!

bottom of page