top of page
Profielfoto Academy.jpg

Over Rietje

 

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om creatief bezig te zijn. Tijdens mijn opleiding tot bezigheidstherapeute maakte ik kennis met allerlei technieken en werd een basis gelegd om inventief met materialen om te kunnen gaan. Waar aanvankelijk textiele werkvormen mij erg aanspraken (er hangt hier en daar in het land een wandkleed van mij), voelde ik me langzamerhand toch meer tot schilderen aangetrokken. Er volgde een periode waarin ik deelnam aan schilderavonden van mijn goede vriendin Christa Rosier (www.christarosier.nl) en ook doordat ik met Jip Wijngaarden (www.jipwijngaarden.nl) in contact kwam, ontstond er meer ruimte om mij op schilderen toe te leggen.

Inmiddels is schilderen een van mijn hoofdtaken en heb ik exposities gedaan. Sinds 2013 geeft ik workshops in mijn atelier in Huizen.

Mijn werk is meestal figuratief/expressief. Ik werk graag met acryl en combineer dat vaak met andere materialen, zoals textiel, papier of folie. Naast de schilderskwasten gebruik ik graag paletmessen of doeken en sponsen om de verf aan te brengen. Mijn inspiratie doe ik op in het dagelijkse leven, de natuur en het nieuws. Mijn geloof is ook een belangrijke inspiratiebron. 

bottom of page